Introductie

Onze opdrachtgever uit Bergen op Zoom is op zoek naar Procesoperators met een MBO3 opleiding richting Procestechniek (VAPRO B) op zak, die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging binnen de chemische procesindustrie!

Organisatie

Onze opdrachtgever uit Bergen op Zoom is wereldwijd een toonaangevend producent van synthetische coatings en harsen. Ook maken zij additieven voor industriële, bouwkundige, beschermende, automotive en speciale coatings en inkten. De organisatie is een pionier op het gebied van gespecialiseerde chemicaliën en biedt een uitgebreid assortiment aan producten. In Bergen op Zoom werken circa 300 medewerkers  in een informele organisatie met een open werkcultuur. Ook is er volop ruimte je te ontwikkelen door middel van diverse opleiding- en trainingsmogelijkheden.

Functie

De productie heeft twee gescheiden productieprocessen voor de productie van synthetische coatings en harsen. Het eerste proces maakt gebruik van hete olie verwarming en gebruikt deels natuurlijke grondstoffen, terwijl het tweede proces synthetische harsen uit acrylaatmonomeren produceert met stoomverwarming. Beide processen zijn batchgewijs en vinden plaats in 16 reactoren verdeeld over de BPO- en BPX-fabrieken. Na het chemische proces worden de producten gefilterd, afgevuld en verpakt/gelabeld.

Als operator ben je verantwoordelijk voor het bewaken en bijsturen van de productieprocessen, zowel op het veld als vanuit de controlekamer. Je signaleert storingen in het proces of aan de installaties en rapporteert hierover. Daarnaast neem je monsters af ten behoeve van kwaliteitscontroles en zorg je voor een correcte wachtoverdracht. De teamcoördinator stuurt de ploeg operationeel aan, en de senior operator biedt vaktechnische ondersteuning. De ploeg bestaat uit 5 (senior) operators en een aantal aankomend/aspirant operators.

Je werkt in een 5-ploegendienst volgens een kort cyclisch rooster (2-2-2) met starttijden om 06.00 uur, 14.00 uur en 22.00 uur.

Functie-eisen

Je wordt naarmate je niveau en werkervaring het toelaat steeds meer betrokken bij de ontwikkeling van het proces en je krijgt ook steeds meer verantwoordelijkheden omtrent procesbewaking.

 • In het bezit van minimaal een afgerond MBO3 Procestechniek (VAPRO B) diploma;
 • Geldig VCA en Heftruckcertificaat;
 • Ervaring in de chemie (eventueel d.m.v. stages) is een pré maar geen eis;
 • Flexibele instelling, en een sociaal karakter;
 • Beheersing van de Nederlandse taal;

Aanbod

 • Een bruto maandsalaris van €3.850,- tot €4.500,- per maand inclusief 5-ploegentoeslag;
 • De mogelijkheid om je brandweer papieren te behalen;
 • Doorgroeimogelijkheden;
 • Opleidingsmogelijkheden om je kennis en vaardigheden te verbeteren;
 • 25 vakantiedagen per jaar;
 • 8% vakantiegeld.

Inlichtingen

Ben jij de procesoperator die wij zoeken? Solliciteer dan simpel door je CV te sturen via de button.
Heb je nog vragen? Bel dan naar 076 889 32 22 en wij leggen je er graag meer over uit.